Heinisdag – 18 Mei

De Heinis is een mooi, groot natuurgebied midden in de stad. Het gebied is heel belangrijk voor de mensen en voor de natuur. De Heinis is uniek door zijn eeuwenoude dijk met de vele wielen, zo heten de waterplassen. Die zijn ontstaan doordat langgeleden het water in de Maas hier zo hoog stond dat de dijk doorbrak en het gebied onderliep. Daardoor is en een bijzonder landschap ontstaan.

Stichting Natuur op Noord ’s-Hertogenbosch organiseert net zoals twee jaar geleden een Heinisdag, dit jaar op zaterdag 18 mei. Centrale locatie is het speelveld aan Herven/Eerste Hervendreef.

Een greep uit het programma:

  • Er komt een mooi middagprogramma met spelactiviteiten in de natuur, speciaal voor kinderen. Er vinden twee natuurexcursies plaats (IVN).
  • Er vindt een rondetafelgesprek plaats met natuurinstellingen, ecologen, gemeente en particulieren, over hoe we samen het gebied mooi en gezond kunnen houden.
  • Er zijn stands met informatie van diverse groepen, met veel historische achtergrond (Linie 1629, met Fiets- en wandelroutes van de Paadjesmakers).
  • De kinderen zaaien weer de Tibosch-akker in met boekweit.

 En natuurlijk delen we aan de kinderen weer pannenkoeken uit, gebakken en geschonken door d’n Boerderij.

Kom dus vanaf 10 uur naar het speelveldje bij de Eerste Hervendreef. Iedereen mag meedoen, van kinderen tot senioren. En het kost je niets, helemaal gratis!