De Rompert, van verhard terrein naar groene oase

Één van de initiatieven voor vergroening van buurbewoners uit De Rompert, is de buurttuin Het Noorder(kunst)Licht. Het is een oude lagere school waarvan we het ernstig verwaarloosde terrein, de betegelde speelplaats, in 2022 hebben aangepakt. Er zijn duizenden tegels gelicht en opgestapeld om borders te vormen.

Een vaste club vrijwilligers is doorlopend bezig om het terrein om te toveren tot een buurttuin. Alles om de boel te vergroenen én de biodiversiteit te vergroten.  En met succes! Waar het eerst een versteende verwaarloosde bende was, is er nu een groene oase ontstaan die frequent wordt bezocht door vogels, egels én uiteraard bewoners. Die laatste genieten volop van al het moois, en van de gezellige sfeer waarin er maandelijks een ochtend in de tuin wordt gewerkt.

Kom gerust eens kijken op de 4e zondag van de maand, zo rond 10.00 uur, of neem contact op per mail: info(at)natuuropnoord.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *