Verbinding Heinis – Diezemonding

De verhuizing van Weener XL uit Orthen biedt kansen voor een ecologische verbinding tussen de Heinis en de Diezemonding. In dit document schetsen we de problemen en mogelijkheden voor deze verbinding en definiëren we acties om knelpunten op te lossen. Een aantal plannen in deze omgeving vraagt om extra afstemming:

  • Bouw nieuwe woningen op terrein Weener XL.
  • Snelfietspad ‘s-Hertogenbosch – Zaltbommel.
  • Fiets- en voetgangerstunnel bij Orthen.


Bovendien is er onderzoek nodig naar verbetering bij de knelpunten viaduct onder weg Orthen en spoorwegviaduct bij Zandzuigerstraat. De Werkgroep Natuur op Noord (WNN) wil samen met diverse plannenmakers zorgen voor die extra afstemming en samen met de gemeente (stadsecologen) en andere belanghebbenden onderzoek doen naar de knelpunten.

In de volgende PDF lees je hier meer over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *